Meest gestelde vragen over bruiloft fotografie door SW Photography

Waarom een bruiloft fotograaf inhuren ?

Voor twee goede redenen

Je wilt vrienden en familie niet met de verantwoordelijkheid opzadelen voor het maken van de trouwfoto's. Zij moeten kunnen genieten van de dag. Een bruiloft fotograaf is de hele dag aan het werk, heeft de juist apparatuur en is na de bruiloft nog vele uren bezig met het leveren van de website met een foto selectie en natuurlijk de foto's voor het bruidspaar.

Een bruiloft fotograaf weet hoe hij/zij moet spelen met compositie en licht. Vele jaren ervaring, en de beschikking over de juiste software, zorgen voor de kwaliteit foto's die jullie voor ogen hebben. Daarin wil je niet teleurgesteld worden.

Ben je nog beschikbaar op onze trouwdatum ?

Als jullie de trouwdatum aan mij laten weten via het contact formulier neem ik binnen twee dagen contact met jullie op. Bellen naar 06 83 24 36 00 voor een snel antwoord kan natuurlijk ook.

Waarom een kennismaking en is dat vrijblijvend ?

Om elkaar te leren kennen natuurlijk en vooral ook om de dag door te spreken. Wat zijn jullie foto wensen en hoe gaat de dag er uitzien qua locaties en planning. Soms is een kennismaking in een dermate vroeg stadium van jullie voorbereidingen dat we tijdens het gesprek de planning van de dag opstellen. Ik kan uit ervaring aangeven hoe lang bepaalde activiteiten doorgaans duren en vaak kan ik tips aandragen om de dag zo goed mogelijk in te delen. En ja, een kennismaking is gratis en volledig vrijblijvend. Ik kan voor een kennismaking naar jullie komen maar jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom bij mij thuis in Eemnes.

Kan je meer foto's tonen dan zichtbaar op deze site ?

Ja, wanneer we elkaar ontmoeten voor een kennismaking heb ik een laptop bij me met veel foto's. Inclusief enkele bruiloft series waarmee je een compleet overzicht van een trouwdag kan zien.

Wat voor een soort foto's neem je ?

Bij mij zul je geen kreten vinden als dat ik journalistieke, romantische of stylistische foto's neem. Ik verzorg een mooi en compleet overzicht van de dag waarbij een foto variatie ontstaat van jullie samen of apart, jullie vrienden en familie, thuis en bruiloft locaties en kleine zaken als trouwkaart, de taart, tafel setting e.d. Als jullie de foto's in mijn portfolio mooi vinden is dat wat ik ook aan jullie kan leveren.

Welke regie voor je tijdens de dag ?

Tijdens de dag laat ik de dingen meestal gebeuren zoals ze verlopen. Uit ervaring weet ik wanneer wat gaat gebeuren, ben ik continue aan het rond kijken en fotografeer zo alle leuke en emotionele gebeurtenissen. Het is jullie dag...die wil ik niet verstoren met allerlei instructies van de fotograaf. Ik geef enkel aanwijzingen tijdens het nemen van de groeps foto's en tijdens de locatie shoot. Natuurlijk is er alle ruimte als jullie zelf bepaalde foto's genomen willen hebben. Om tot de mooiste foto's te komen werken we samen !

Welke apparatuur gebruik je ?

Ik gebruik professionele apparatuur van Nikon en neem alles dubbel uitgevoerd mee dus als b.v. een camera, flitser of lens uitvalt ik altijd een reserve achter de hand heb. Verder neem ik lichtgevoelige lenzen mee zodat ik zoveel mogelijk gebruik kan maken van natuurlijk licht en ceremonie's niet verstoor met flitslicht. Ik heb groothoek lenzen bij me voor mooie overzicht foto's maar ook telelenzen om van gepaste afstand toch die mooie details zichtbaar te krijgen of die ontspannen foto's van personen die niet in de gaten hebben dat ze gefotografeerd worden. Voor het feest 's avonds heb ik wel flitsers bij maar probeer die dan ook minimaal te gebruiken. Voor de geïnteresseerden, mijn apparatuur die ik meeneem naar jullie bruiloft bestaat uit twee D800 36 Mp camera's, lichtsterke (dus meestal geen flitslicht nodig) Nikkor 24-70 f/2.8 en 70-200 f/2.8 VRII lenzen, SB-800's en D700 camera met een 17-70 f/2.8 lens als backup.

Eet je een hapje mee ?

Als ik tot en met de avond aanwezig ben eet ik tijdens diner graag een hapje mee. Liefst aan een eigen tafel zodat ik de avond presentatie van de dag foto's kan voorbereiden.

Wat krijgen we na de bruiloft ?

Ik verzorg een persoonlijke website met een selectie van de mooiste foto's de dag na de bruiloft. Jullie, maar ook vrienden en familie, kunnen zo snel nagenieten van de bruiloft. Ongeveer drie weken na de bruiloft lever ik alle  foto's via WeTransfer, USB of DVD in originele resolutie. Ik heb die tijd nodig om alle foto's te controleren en daar waar nodig te corrigeren op licht, kleur, uitsnede en contrast.

Zorg je voor een backup van de trouwfoto's ?

Ja, zowel tijdens de bruiloft als nadien. Tijdens de bruiloft spreid ik de foto's over verschillende geheugenkaartjes en maak ik alvast een eerste backup naar een laptop. Als onderdeel van de oplevering zorg ik ervoor dat de foto's dubbel opgeslagen in mijn eigen archief opgenomen worden. En zolang de foto's nog niet zijn afgeleverd ligt er altijd nog een backup op een andere locatie dan mijn eigen woonhuis om te voorkomen dat foto's verloren gaan bij brand of diefstal van mijn computer.

Albums, hoe zit het daarmee ?

Ik kan twee type albums leveren, voor meer informatie en prijzen....kijk even op de prijzen pagina. Albums worden pas gedrukt nadat jullie akkoord hebben gegeven op foto selectie en elke album pagina layout. Een album opdracht staat los van de fotografie opdracht en kan b.v. ook een half jaar na de bruiloft gegeven worden mochten jullie toch zelf geen zin hebben om een album samen te stellen.

Hoe kom je gekleed naar de bruiloft ?

Ik vraag altijd of er een bepaalde dresscode is. Indien die er niet specifiek is kom ik met een nette broek, leren schoenen, overhemd en jasje. Ik vind het niet passen dat een fotograaf aanwezig is in jeans, gympies en een t-shirt.

Wat als je ziek bent ?

Het is gelukkig nog maar één keer voorgekomen dat ik een bruiloft moest afzeggen maar toen kon mijn vaste backup fotograaf de opdracht overnemen. Maar mocht toch onverhoopt nog een keer plaatsvinden dan help ik jullie de juiste fotograaf te vinden die mijn werk kan overnemen.

Als jullie na het lezen van deze informatie nog vragen hebben of een kennismaking willen afspreken....aarzel dan niet om contact op te nemen.